Penger før og nå

Under opprydningen fant jeg også min første bankbok. Første innskudd var 24.7.1969 – da var jeg 6 måneder og 2 dager gammel. Innskuddet var på kr. 25,-

Slik så det ut når pengene ikke bare var et tall i banken, men du hadde frimerker i din egen bok i stedet. Slik så det ut på den første siden:

konto.jpg

Så er jo det store spørsmålet: Hvor mye var 25 kroner den gangen. Da er det SSB (se siden “Beregn prisveksten selv”) kan hjelpe oss – de har nemlig en side der du kan gjøre om 1969-kroner til 2005-kroner. Det blir ikke helt riktig da, men den bruker konsumprisindeksen. Noe er jo blitt veldig mye billigere, mens andre ting blir dyrere. Ved å taste inn for jeg at 25 kroner i 1969 er det samme som 175 i dag. Ikke så gal dåpsgave! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.