Lia Gård

Her finnes Norges største retreatsenter, og det eneste som har familie-retreater. Jeg hadde sett for meg en gård, men så var “Nye Lia” et svært moderne anlegg i mur:

lia1.jpg

Inne er det enkelt, hvitt, stille og stemningsfullt. Et sted for håp og for lading av batterier. En kilde til vekst. Slik ser kirken ut:

lia2.jpg

Lia Gård ligger ganske høyt i en åsside opp for Storsjøen, og det er mye lys her. Det fører til flotte stemninger. Vi hadde veldig mye tåke under retreaten, men selv det gir flotte bilder. Her har vi klokketårnet og kirka i tåkehavet:

lia3.jpg

Denne kvelden var det vårfest, og vi ble sittende litt utover kvelden. Plutselig lettet tåka, og vi fikk en nydelig mørk blå himmel med stjerner og måne. Tåken lå fortsatt tykt over Storsjøen, og dette skapte en helt spesiell stemning. Her er noen bilder fra denne natta:

lia4.jpg

lia5.jpg

lia6.jpg

lia7.jpg

lia8.jpg

Det er ikke bare på natten at det er fint på Lia. Her er samme stedet morgenen etter:

lia9.jpg

Det er lagt ned et utrolig arbeid – veldig mye på dugnad etter hva jeg har skjønt, for å hva Lia til hva det er i dag. Her er det massevis av bygninger, idrettsplass og flere kirker/kapeller. Jesu Grav finner du også her:

lia10.jpg

Dette var mitt første besøk på Lia Gård, og det blir så definitivt ikke det siste. Selv om det er “griselangt” fra Kristiansand…

Skrevet 23. mai

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.