Retreat med Martin Lönnebo

Temaet for denne retreaten på Lia Gård med Martin Lönnebo skulle være “Opplyst iav kjærlighet”. Han ga oss 10 skilter på den inre pilegrimsvandringen, og snakket rundt disse. Referat kommer senere. Lönnebo er mest kjent for “Kristuskransen” som han her holder i hånden:

martin.jpg

Her er den på nært hold:

kristuskransen.jpg

Alle perlene har sin “mening”, og gullperlen i front er Guds-perlen.

Merkelig nok var det flere kjente fjes tilstede. Miljøet er ganske lite. Både Sverre, Bodil og Gunhild fra Grimstad deltok på retreaten. Traff også Tore som var innom deler av den. Veldig hyggelig å se dem igjen alle sammen!

Dessuten traff jeg nye mennesker som beriket oppholdet veldig. Her var det mange spennende mennesker! En del av retreaten var taus (for eksempel middagene), men det ble også god tid til samtale utenom kursene med Lönnebo.

Fikk også tid til å lese en del i stillheten. Kom nesten igjennom “Vestens mystikere”, som nylig kom ut i Bokklubben Hellige Bøker. Her er det mye spennende, rart og en del vanskelig. Mester Eckhart er for eksempel ikke veldig enkel å gripe… Men, boka inneholdt mange fine sitater og jeg kan vel si den ga påfyll. Her er en smakebit fra Augustin for eksempel:

“Et godt verk utgjør ikke egentlig en dyd; det må først vinne en uttrykkelig habitus og en vane for menneske, være så lett og lystfullt som om det var blitt dets nye natur.”

Så sant, så sant…

Som sagt – jeg kommer tilbake med referat på hva Lönnebo sa… Og det han sa kommer ganske snart som bok i Sverige. Hvis jeg ikke husker helt feil, så skulle den hete “Van Goghs rum”. Verbum er utgiver, og hvis de kjenner sin besøkelsestid får de den oversatt fort…

Skrevet 23. mai.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.