Fantastisk pudderkjøring

Dagens mål var Soleibotntindane, og her er toppen på 2083. Vi kjørte bomvegen mot Årdal til den passerte 1000-meterskoten, og gikk ganske rett sørover. Etter 4-5 kilometer kunne vi se ryggen opp mot toppen. Her er Ingunn med toppen i bakgrunnen:

soleibotntind.jpg

Ryggen vi fulgte ned igjen kan ses rett over hodet på Ingunn. Her var det bratt – og pudder!!!

Dessverre tetnet det til mot toppen i dag også. Derfor satte vi nesa ned igjen ved ca 1900 meter. Denne gangen tok vi av ryggen mot nord rett før punkt 1674. Her er det BRATT, men det var to foran oss som hadde gått opp her. Da tenkte vi at det også ville være mulig å komme ned! Det var det, men på det bratteste hadde vi nok 35 grader. Likevel var ikke det noe problem, da pudderet gjorde svingingen til en lek! Her er det Ingunn som morer seg med pudderføyke helt opp til låret:

pudderfoyke.jpg

Vel nede hadde vi en god rast, men været bare tyknet til. Vi bestemte oss da for å gå til Berdalsfjellet på 1443. Her ble det etterhvert ganske ufyselig, men det var relativt grei sikt:

kolnosi.jpg

Herfra hadde vi helt fantastisk nedkjøring til bilen. Ganske slakt, men det var veldig hvitt lys. Heldigvis har jeg et par veldig mørke brebriller, og disse gjorde nytten på vei ned til bilen. det er nemlig noen skavler her og der, selv om det ser veldig slakt ut på kartet.

Vel tilbake på Turtagrø måtte vi ta bilde av fasaden på annekset. Vi lå i andre etasje, helt ytterst til venstre. Dette er et lite rom med to køyesenger. I gangene henger det gamle svart/hvitt bilder av førerne til DNT, og bygningen nærmest knirker historie! Dessuten er det relativt rimelig, og det er sikkert fordi dusj/wc er på gangen. Vi trivdes iallfall kjempegodt!

turtagro.jpg

Solen tittet etterhvert frem, og vi koste oss på verandaen (med masse klær og litt chips). Utsikten her er helt fantastisk!

turtagro_pano.jpg

Middagen denne dagen var heller ikke noe å kimse av! Vi traff igjen Pettern (som kom dagen før). De hadde vært på Ringstind. Det får være en topp ved senere anledning. Ser rimelig grei ut på kartet iallfall. Selvtilliten på hva som er mulig er sterkt stigende etter dagens nedfart…

Vi planlegger å gå til Steindalsnosi i morgen. Kjøre bilen til vann 1248 langs Sognefjellsvegen. Vi kikket igjennom flere årganger av bladet “Climbing” denne kvelden, men fant ingen omtale av ruter på grad 5… Likevel lot vi oss inspirere!

Skrevet 9. mai.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.