Stillhetens dag

I dag er det “Stillhetens dag” over hele verden – 20. april. I Norge er det Støyforeningen som arrangerer, og jeg har sagt meg villig til å være naturvegleder her i Kristiansand. Var i NRK Sørlandet kl 12, og kl 17 er det lydvandring.

I mellom der skal jeg trene med John. Vi gjør klar for årets første sykkeltur! Været er fremdeles strålende her sør – så det blir moro.

I morges ordnet jeg med introkurs-invitasjon for Kristiansand Kajakklubb. Det blir introduksjonskurs hver mandag til ut juni. I begynnelsen er vi i basseng i Vågsbygd, og så blir det bad i sjøen… Jeg fikk også skrevet referat fra årsmøte til Blindspor i går kveld.

Det blir spennende å se hvor mange som møter opp på lydvandringen!

Senere: Sykkelturen med John gikk som en vind. Vennesla – Moseidmoen – Kvarstein. Veldig moro. Årets første tur!

Lydvandringen begynte med at TV Sør dukket opp. Så kom det ei til, en til, et par, og enda en til. TV Sør synes det var for få, og ville heller prøve å finne noen som bodde der. De kunne egentlig ha blitt med, for paret som møtte opp hadde mye og fortelle om å bo rett ved E18. Her er et bilde jeg tok etter at vi avsluttet lydvandringen oppe i Baneheia:

lydvandring.jpg

Alle var enige om at området var “balsam for sjelen”, og at stillheten så nær byen er helt uvurderlig.

En av de fremmøtte var akustiker fra Sinus. Han hadde med et apparat for å måle dBA (decibel). Over E-18 målte vi nesten 80, mens vi inne i Baneheia kom ned mot 30. Det fascinerende er at det godt kan være mange decibel, og likevel oppleves som stille. Støy er UØNSKET lyd. I høst var jeg på Odderøya i orkan, og da var det nok nesten 100 decibel i de verste i kastene. Likevel hadde jeg opplevelse av en slags stillhet. Nok et eksempel på at noe som er likt rent kvantitativt, kan være helt forskjellig kvalitativt (for å si det litt vanskelig…).

Etterpå fikk jeg pølser av Ingunn, før vi dro rett på Spicheren treningssenter. Her ble det hemningsløs klatring, og trening på led. Avsluttet med en 6- rute på led, og er veldig fornøyd med det. Begynner å få kontroll over psyken nå…

Armene ble skikkelig pumpa, og her er de:

pump.jpg

Nå er jeg egentlig klar for senga – skal bare få opp væskebalansen litt. I morgen er det bare et foredrag på programmet, og det har jeg attpåtil påbegynt i dag!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.