Gudstjeneste i Oddernes med Birte som prest. Flott. Overskyet vær. Tar det rolig hjemme mens vi venter på godværet. Jeg rydder litt, og finner flere oppskrifter. Denne gangen på brød og rosa juice!
I ukene før påske spiste vi et veldig godt brød, med oppskrift fra Nord-Norge. Dette fortjener helt klart å deles med dere alle:
LIV KARINS BRØD
2-3 formbrød
100 g grov sammalt rug
100 g hvete helkorn
100 g solsikkefør
(dette blandes og en heller ca 2dl vann over. Må dekke frøene. Stå til neste dag – eller hell over kokende vann og la stå noen minutter.)50 g linfrø/ 50 g sesamfrø
1,2 l lunka vann
1 kg hvetemel
100 g fin sammalt hvete
1 1/2 ss salt
30 gr gjær5 dl reven gulrot
1 beger kesam
– dette er til 2 porsjoner, så hvis du bare baker en må du halvere…1. Rør alt sammen
2. Hev ca 2t
3. Elt og putt i smurte former
4. Etterhev og dryss med frø
5. Snitt, pensle og stek nederst v/225 grader i ca 1 time.
Dette brødet er knallgodt, og holder seg bra!
Den siste tiden har jeg også lagd litt mer juice og moro. Her er en oppskrift vi har fått veldig sansen for:
2 appelsiner
1 grapefrukt
Litt appelisinjuice
2 hånfuller (frosne) jordbær
Press appelsing og grapefrukt. Ha jordbær i blender, litt juice og det du har laget. Gi full pinne til jordbærne er knust. Nydelig – for ikke å snakke om fargen!!! Veldig bra mot forkjølelse.
Ellers har jeg funnet frem det jeg trenger til selvangivelsen. Den må jo leveres innen en uke for oss som har firma. Selv om firmaet mitt – digital info – ikke er av de med størst omsetning i byen, så må det leveres noe…