Foredraget og film

Det var ikke så mange tilhørerne, men foredraget gikk bra. Etterpå hadde vi en fin diskusjon om en delner rundt de to herrer Fromm og Brochmann. Avslutte kvelden med filmen “Der Untergang”. Har hørt at denne skal være verdt å få med seg…

Og det var den. Sinnsykt bra. Har ikke blitt så beveget av en film siden “Schindlers liste”. Særlig slutten var utrolig sterk. Måtte bare sitte igjen i salen…

Nå når jeg ser så lite på TV, tror jeg kanskje at virkemidlene på kino blir ekstra sterke. Jeg er iallfall helt utslått… Når hun vi har fulgt opp igjennom filmen – Hitlers personlig sekretær – sier: “Jeg var jo så ung, men det er ingen unnskyldning – jeg kunne funnet det ut…” Da var begeret fullt. Selv om vi ikke står midt i en verdenskrig i dag, så lider en masse mennesker nød. Vi vet det – både gamle og unge, men får ikke gjort noe med det. Vi har fanger av strukturer og komfort… Men, det er ingen unnskyldning…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Foredraget og film

  1. Oddgeir sier:

    Da har jeg set flere introer av “Der Undergang” på www. Dette er nok en film jeg også må se. Får se om det er mulig og få leid den over her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.