Å gå

Nå har jeg fått tak i enda en bok om å gå: Johan Kaggestad (2017) Å gå, Bazar forlag. Her er det mye fint! Må legge ut noen gullkorn, men denne boka anbefales!

Kaggestad skriver lett og slentrende, og dette er ikke noen akademisk bok. Han siterer en god del også, og her er det mye fint. Gunnar Breivik som tidligere var rektor ved Norges Idrettshøgskole er sitert rikelig på s. 46:

Kroppen er det første vi har og det siste vi forlater. Nå er ikke kroppen noe vi har på samme måte som klær eller sko. Kroppen er noe vi er. Det er gjennom kroppen vi lever og er til. Kroppen er ikke bare et objekt, men et subjekt. Kroppen er subjekt for nytelse og begjær, for lek og konkurranse. Gjennom kroppen viser vi vår styrke, men også våre sykdommer og vår svakhet. Det er gjennom kroppens attraktivitet vår sosiale status testes og delvis bestemmes. Vi kunne mange ganger ønske at kroppen ikke var der, den er i veien og hindrer oss i å nå våre mål. Andre ganger jubler vi med og gjennom kroppen fordi skituren går lekende lett eller dansefoten fungerer perfekt.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *