Fantastisk grovbrød

For halvannen uke siden fikk jeg smake på et fantastisk godt brød. Oppskriften finner du i selve posten, men her er huskelisten:

20160518brod

250g siktet spelt
300g sammalt spelt
75g havregryn
25g chiafrø
25g solsikkefrø
25g sesamfrø (knuses)
25g linfrø (knuses)
25g quinoamel
(hvis du ikke har alle disse eksotiske tingene kan du doble/sløyfe alt ettersom)
1ts havsalt
1/4ts tørrgjær
5,5dl kaldt vann

Heves på benken i 12-24 timer.
Sett stekeovenen på 250gr (over/undervarme). Sett formen inn slik at den er varm før du har deigen over i den.
Stekes på 250gr med lokk i 40 min + uten lokk i 200gr (til det er ferdig – hul lyd).
Form: ildfast gryte/leirform med lokk.

Dette er noe av det saftigste brødet jeg har smakt. Oppskriften over holder til ett brød.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.