Hummus

Her er oppskriften på en hummus (pålegg til knekkebrød/brød) som jeg fikk på fasteretreat i februar.

3 dl kikerter
1/2 dl kaldpresset tistelolje eller annen planteolje
1 sitron – saften av en sitron.
3 fedd hvitløk
1 ts chilipasta
1 ts gurkemeie
1 bunt bredbladet persille
urtesalt

Kikertene legges i bløt over natten og kokes til de er myke. De kokte kikertene moses i en foosprocessor sammen med oljen og sitronsaften. Dette kjøres til det er en tykk sammenhengende masse. Den grundige skylte persillen, hvitløken og krydderet blandes deretter i og det hele blandes sammen i et par minutter. Hvis massen er for tykk kan det tilsetes litt vann. Konsistensen skal være som smørepålegg. Det hele smakes til med urtesalt og evt. flere krydder. (Oppskriften er ved Kirsti Nevland)

Første gangen jeg fikk øynene opp for hummus var da Marte hadde laget til et møte på SV-huset. Oppskriften på hennes hummus ligger i bloggen Spis Sørlandet i oppføringen «Kortreist hummus».

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.