Honningkake

Øivinn serverte visstnok en utrolig god honningkake på padleturen forrige søndag. Her er oppskriften.

Marits honningkake

4 egg
150 gram brunt sukker
150 gram honning (helst afrikansk eller lynghonning)
100 gram sukat
100 gram lyse rosiner
100 gram tørket aprikos
100 gram sukat
Revet skall av 1 sitron
250 gram mel
½ teskje støtt anis
½ teskje ingefær
1 teskje kanel
1 teskje kardemomme
1 teskje natron

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt honningen i vannbad. Bland den inn i eggedosisen. Tilsett mel, krydder, sitronskall og natron. Stekes i middelsvarm ovn, 175 grader, i ca en halv time – hvor lang tid kaken trenger kommer an på typen form. Høy form med liten grunnflate: kaken må være lenger i ovnen før den er gjennomstekt. Lav form f. eks. liten langpanne: da er det nok med en halvtime. Prøv med kakenål om kaken er ferdig.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.