Eyvinds foccacia

Sommeren er her, og hva er vel bedre enn salat og foccacia? Her er Eyvinds oppskrift, og han kan sine saker.

En kvart pakke gjær røres ut i 3 dl lunka vann (en halv pakke hvis du har dårlig tid)
400 gram hvetemel (økologisk!) – ca 6,5-7 dl hvis du ikke har vekt.
1 ss sukker (evt. en ss honning)
1/2 ts saltt

Aller først lager du denne blandingen:
Olivenolje (extra virgin)
Minst en hvitløk
Friske urter (timian, rosmarin, oregano o.l. gjør seg)
Finhakk og rør sammen til enn tyntflytende sak…

Når deigen har hevet ferdig, så presses den ut på en stekeplate. Smør så blandingen oppå, og topp det hele med litt havsalt. Så putter du plata inn i 200gr i ett kvarter, og tar en kvalitetssjekk på hvordan det ser ut etter et kvarter.

Dette er godis! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no

Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Eyvinds foccacia

  1. Eyvind sier:

    hvis du bruker en halv ts (teskje) salt og 1 ss (spiseskje) sukker blir det bra 😉 Du må følge med i timen Lars.

  2. Lars sier:

    Har rettet opp nå Eyvind…. Det må være alderen! 🙂

  3. Lars sier:

    Her er en alternativ sak fra bladet «Salt»:

    Del 1
    750gr hvetemel
    25gr siktet rugmel
    10gr salt
    5dl vann
    25gr fersk gjær
    Rør gjæren ut i lunken væske. Ha i mel og salg og bland alt itl en jevn deig.

    Del 2
    1/2 dl olivenolje
    grovt salt
    frisk timian (eller tørket)
    50gr cherrytomater delt i to
    Hell oljen i en langpanne. Ha deigen i pannen og kan akkurat som om du er en tiger. Klem den ut i pannen og vedn på den igjen. Dryss over grovt salt og timian, og dytt tomatbåtene i deigen. Det gjør ingenting om noen av tomatbitene havner i bunne. La det heve i 1 time. Stek brødet i 18 minutter i ovn ved 220gr. Serveres varmt til suppen.

  4. Lars sier:

    På søndag var jeg med på DNT Sør sin nærtur, og der ble det også servert foccacia. Dette er den enkleste oppskriften hittil, og jeg har klippet den fra FB-siden «Turgåere i sør»:

    Oppskrift på Foccacia brødet som var med på turen er som følger:

    1kg hvetemel
    1 liter lunkent vann
    1 pk fersk gjær
    Blandes og heves i ca 30 min

    Blandingen helles så i en ferdig smurt lang panne. Fordel deigen utover og Hell over nøytral oliven olje – strø på grovsalt / maldonsalt.
    Stekes ved 250 grader midt i ovnen i ca 20-25 min til gyllen overflate.
    I deigen kan man variere med feks.. soltørket tomater, oliven, fetaost el hvitløksfedd.
    Bare pass på at de dyttes inn i deigen, så de ikke blir så svidd av å ligge på toppen

  5. Tilbaketråkk: Gode salater | homo ludens

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *