Limonade

Fant en oppskrift på limonade i matbladet til ICA. Den ble prøvd ut i går, og kan absolutt anbefales! Her er oppskriften.

1 sitron i små skiver
3 dl presset sitron (ca 6 sitroner)
1,5 dl sukker
Ca 4,5 dl iskaldt vann
Isbiter
Frisk mynte (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. Bland sammen sitronsaft og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst.
2. Tilsett vann etter smak og evt. mer sukker. Fyll en mugge med isbiter, sitronskiver og litt frisk mynte. Hell over limonaden.

Dette er kanongodt og forfriskende. Endelig fikk jeg brukt mynten (kongemynte) som jeg kjøpte for 20 grønne kroner på Verdens miljødag!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

1 svar til Limonade

  1. Lars sier:

    Fant et gammelt matblad på hytta, og der var det en oppskrift på «Bestemors limonade». Den er slik at en lager et konsentrat som kan stå i kjøleskapet, og så kan den blandes ut med vann ettersom en trenger. Her er den oppskriften (4-6 personer):

    Limekonsentrat:
    15 sitroner
    3 dl sukker
    5 dl vann

    Til servering:
    knust is
    sitronskiver
    sitronmelisse
    vann

    Press saften av sitronene og ha saften og sitronskallet i en gryte. Ha i sukker og vann og kok opp. La blandingen småkoke på svak varme i 30 minuytter. Ta så ut skallet og kok videre i 30 minutter. Sil blandingen og avkjøl. Nå har du laget limonadekonsentrat. Det kan oppbevares i kjølesakpet i ca 14 dager. Bland 1 del konsentrat med 3 deler vann, og server i glass med knust is, sitronskiver og sitronmelisse.

    Sammen med denne oppskriften står det oppskrift på «Vannmelon og roselimonade» (4 personer)
    300gr vannmelon i biter
    1 ss rosevann (kan sløyfes)
    1 ss sitronsaft
    5 dl ferdig limonade (se over)
    knust is
    sitronmelisse til pynt.

    Ha vannmelon, rosevann, sitronsaft og limonade i en food processor. Ljør til alt er godt blandet. Fyll glassene med knust is, hell på limonaden og servér!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.