Oppskrift på brød

I dag fikk jeg tilsendt en brødoppskrift av ei venninne. Ligner litt på foccacia, men går under betegnelsen «Gruebrød». Blir spennende å prøve ut.

Her er oppskriften:

Gruebrød:
6 dl vann
1 pk tørrgjær
rosmarin (tørket eller fersk)
salt
olivenolje (en god slump)
ca 1 kg mel
Elt til smidig deig og trykk ut på bakepapir, la heve til dobbel tykkelse. Sett et stekebrett i ovnen og forvarm til 200 grader. Lag groper i brødet med fingrene og ha på oliven, mer olivenolje, mer rosmarin og grovt salt, helst Maldon el.l. Legg brødet på det varme stekebrettet og stek ca 20 min til det er gyldent oppå – ta ut og la det bli litt kaldere før du river det i biter og serverer.

Litt senere fikk jeg jammen en oppskrift på knekkebrød også. Her er det mye som må prøves ut:

Kanskje du også burde ha en deilig oppskrift på herrrrrrlig grovt knekkebrød som er kjmepe å ha med på tur:
3,5 dl havregryn
3,5 dl grov rug
1 dl kli
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1,5 dl sesamfrø
i l kokt vann
2 buljongterninger

Kok opp vann og ha i buljong
Rør inn alt mel – La deig stå 10 min
Smør ut deig i så tynt lag som mulig på 3 stekebrett (med bakepapir)
Rut opp med pizzarulle i passe stykker
Stek på varmluft i 170-80 g i 50-55 min (slik at de er lysebrune og tørre)

Brekkes opp i stk – oppbevares tørt, men ikke i tett boks!
Herrrlig å ha med på tur!
God appetitt 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Oppskrift på brød

  1. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Herlig morgenpadletur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.