Oppskrifter til sommeren

Her er det to oppskrifter som skal brukes i sommer: Foccacia og vafler.

Den første oppskriften har jeg prøvd et par ganger allerede, og den er veldig god:

Wenche A´s berømte Foccacia

7 dl vann
25 g gjær
3-1 ss olivenolje
1 1/2 ts salt
1 ss honning eller 2 ts sukker
ca 15 dl hvetemel

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og honning eller sukker. Tilsett hvetemel og elt til deigen får en «tykk grøtaktig» konsistens. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min. Hell deigen over i en smurt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 20 min. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over flaksalt og ev rosmarin. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200gr i 20-30 min. Avkjøl på rist. (Kilde: Gratisblad i dagligvarekjede)

Jeg har aldri målt hvetemelet, men har i til jeg får konsistensen. Har også vært raus med oljen. I tillegg til salg og urter på toppen finhakker jeg en HEL hvitløk (en kan aldri få for mye hvitløk!) 😉

Den andre oppskriften fant jeg på forumet til NPF, og den har jeg ikke prøvd enda.

Vafler fra sjømannskirken

2 egg, 1.5 dl sukker,
1 ts vaniljesukker,
piskes til eggedosis,
ca 7 dl hvetemel,
1 ts bakepulver,
blandes,
5 dl surmelk, 2 dl melk,
2 dl vann,
blandes.

Det tørre og det våte blandes vekselsvis i eggedosisen.
Til slutt tilsettes 100g smeltet smør.

Det skal vel bli muligheter til å prøve dette også i løpet av sommeren…. Ingrediensene ser i alle fall ut til å kunne bli til noen heidundrende gode vafler. (De fører vel ikke til frelse for ingenting….)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Mat. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Oppskrifter til sommeren

  1. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Skitur og lesing

  2. Lars sier:

    I dag publiserte Øyvind Woie oppskriften på OL Kirken sine gullvafler:
    To egg
    1 del sukker
    0,5 liter melk
    0,6 liter mel
    1 ts bakepulver
    1 ts salt
    1 ss rømme
    50 gr smør
    1 ts vaniljesukker

    Vet ikke helt om det er disse vaflene som har ført til at vi har tatt så mye gull. Når dette skrives har fx Bjørgen tatt 3 stk, men hun har neppe spist altfor mange av disse vaflene…. De ser for gode ut på papiret… 🙂

  3. Lars sier:

    Atle mener også han har bedre vafler enn Sjømannskirken:

    1 boks lettrømme
    3-4 egg
    6-8 SS sukker
    En god del mel
    1 ts bakepulver
    1/4-1/2 ts kardemomme
    1/2-1 l melk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *